multiblog.hu család tagja

Olimpia 2020

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A már korábban rájátszásba jutott magyar curling-válogatott 7-5-re kikapott a vb-ezüstérmes, veretlen spanyoloktól csütörtökön a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon.

Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti együttes – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – a vb honlapja szerint jól kezdett, 3-0-ra vezetett három end után, azonban a következő három játékrészben 6-0-t produkált a rivális. A hetedik endben a magyarok feljöttek 6-5-re, ám a zárás nem sikerült.

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re, a másodikban a kazahokat 9-4-re, a harmadikban pedig a svédeket 9-3-ra győzték le, mielőtt a negyedikben 7-4-re kikaptak az amerikaiaktól. Az ötödik körben 7-3-ra múlták felül a letteket, majd szerdán 6-5-re az ausztrálokat. Végül öt győzelemmel és két vereséggel fejezték be a csoportkört.
Az öt nyolcasból az első három-három, valamint a legjobb negyedik együttes került a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

A curling a téli olimpia programjában szereplő csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a játékrészek végén a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!