multiblog.hu család tagja

Olimpia 2020

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Jövőre Balatonfüreden Raceboard-világbajnokságot rendez a Magyar Szörf Szövetség.

Szalay Balázs, az MSZSZ elnöke jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón a hírt, mellette emlékeztetett, hogy 2017-ben sikeres Raceboard Európa-bajnokságot bonyolítottak le szintén Balatonfüreden. Akkor Gádorfalvi Áron arany-, Cholnoky Sára pedig bronzérmet szerzett.
A Raceboard olyan versenyszörf, amely uszonnyal is rendelkezik, hossza 3-4 méter, a legnagyobb vitorla férfiaknál 9,5, a nőknél 8,5 négyzetméteres. A Raceboard osztályba beletartozik a jelenlegi és a korábbi olimpiai osztály is, így RSX olimpiai felszereléssel is lehet indulni.

A két magyar versenyző jelenleg a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készül. A Garda-tavon sorra kerülő vb-n a nőknél és a férfiaknál is kilenc tokiói kvótát osztanak szét. Gádorfalvi Áronra addig még vár egy Raceboard Eb a jövő héten Csehországban, ahol célja a dobogó.
Cholnoky Sára Rióban indult először ötkarikás játékokon, a 41 éves Gádorfalvi pedig a rekordnak számító hetedik olimpiáján vehet részt Tokióban, ha sikerül a kvalifikáció.

Kövessetek minket a facebookon is!

Forrás: MTI

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!