multiblog.hu család tagja

Olimpia 2020

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Rekordszámú nevező, 16 nemzet 100 hajtója előtt nyitották meg Kisbér-Ászáron az első magyarországi pónifogathajtó-világbajnokságot.

Az ünnepségen a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának képviseletében Philip Bateman úgy fogalmazott, minden adott ahhoz, hogy egy különleges esemény tanúi legyenek a résztvevők és a nézők.
Dallos Gyula miniszteri biztos kiemelte: a legfontosabb a jó versengés mellett – különösen egy olyan tradicionális lovas helyszínen, mint Kisbér-Ászár – a sportszerűség szabályainak betartása. Ennek szellemében kívánt jó versenyzést minden indulónak.

A vb-n egyes-, kettes- és négyesfogathajtók versenyeznek a Komárom-Esztergom megyei helyszínen, ahova az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból érkeztek hajtók több mint 270 lóval.
A díjhajtást szerdától péntekig rendezik, a maratonhajtásra szombaton kerül sor, míg a vb vasárnap az akadályhajtással zárul.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!