multiblog.hu család tagja

Olimpia 2020

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Magyarország nyerte el a birkózók jövő márciusi európai olimpiai kvalifikációs versenyének rendezési jogát.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Azerbajdzsán, Szerbia és Olaszország is pályázott a rendezésre, a nemzetközi szövetség (UWW) azonban a magyar beadványt részesítette előnyben.
“Nem véletlen, hogy a nemzetközi szövetség, a UWW újra minket választott ki egy ilyen jelentős viadal lebonyolítására. Bízom benne, hogy megismételhetjük a tavalyi sikeres versenyrendezést, miközben birkózóink eredményesek, a hazai szurkolók, sportbarátok és külföldi vendégeink pedig elégedettek lesznek” – nyilatkozta Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, utalva a tavaly októberi budapesti világbajnokság sikerére.

A versenyre március 19. és 22. között kerül sor, a pontos helyszínt még nem jelölte ki az MBSZ. A tokiói olimpián mindhárom szakágban (nők, kötöttfogás, szabadfogás) súlycsoportonként 16 birkózók indulhat. Az első kvótaszerző viadal a szeptemberi, nur-szultani világbajnokság lesz, melyen kategóriánként hat-hat sportoló szerez országának indulási jogot. Ezt követően már csak két lehetősége lesz a versenyzőknek a kvalifikációra, előbb a kontinentális viadalokon (súlycsoportonként 2-2 hely), majd egy világkvalifikációs tornán (2-2 hely).

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!